onsdag 31 augusti 2011

Geoteknik

Ytterligare en sak vi fyller på med på listan över saker vi behöver till samrådet: En geoteknisk undersökning! En spännande sak så här mitt i allt för att inte tala en rolig extra kostnad.

måndag 29 augusti 2011

Död

Misstänker att vinbärsbusken mår sådär av att bli flyttad. ~V.I.F~

Taket

Ligger på golvet och tittar upp i taket och undrar när jag ska få energi till att måla taket och snygga till bjälkarna?

lördag 27 augusti 2011

Bygglov

Vi har fått bygglovet iallafall! Nu är det bara samrådet kvar innan vi kan köra vidare.

torsdag 25 augusti 2011

Gården

Så här fin är vår framsida just nu. El och fjärrvärme är uppgrävda, vi fick iallafall ett fint kravallstaket på trottoaren.

tisdag 23 augusti 2011

Dagens problem

Varför säljs inte dessa i Sverige?


Efter att ha hängt mycket på Marthas sida så har jag kommit fram till att side-by-side kylskåp verkar bli övergivna mot dessa french door kylskåp i alla fall i USA. Det är alltså kylskåp och frysmaskin på övervåningen och fryslådor där nere. Man får bättre djup på frysen och jag gillar lådor så man får bättre översyn. Kylskåpet ovan kommer från Electrolux men finns inte här i Sverige! Taskigt.Har hittat här men vill ha frysmaskin också eller det här här men det var både alldeles för dyrt och fult. Kollar vidare... Amerikanska kylskåp i Sverige funkar det?

söndag 21 augusti 2011

Inspiration: Sovrum

Tänkte börja sammanställa lite inspirationsbilder jag har samlat på mig för olika rum. Jag har inte sparat ursprunget till några bilder men jag hoppas det är okej ändå. Först ut kommer sovrummet.

Jag tänker mig rosa, rosa och rosa:



Jag vill sova som askungen

eller som en drottning...

eller som Britney (tänker jag mig i alla fall).

Nee jag skojar faktiskt bara. Ja jag gillar rosa men i en mer lagom dos kanske. Jag vill ha mer "hotellrums känsla" i sovrummet. Mörkläggningsgardiner från golv till tak, dova färger och en snygg säng. Det kommer att blir rätt mycket vitt i vårt hus så en mörk säng skulle vara trevligt kanske. 




Och så är drömmen en snygg 4 poster bed (hittar ingen bra översättning här).


Ska man kanske svetsa en?








Men jag vet inte kan inte riktigt bestämma mig, såg att IKEA hade en variant men hittade bara en vit. Sen skulle jag hemskt gärna ha en väldigt bred säng typ 210 cm efter många år i en 160 cm säng och då kanske utbudet på sängar är dåligt? Eller så bygger man en säng???



Loppis

Jag och Lisa kollar in loppisar idag. Än så länge inget fynd.

fredag 19 augusti 2011

Grävning

Idag har det grävts lite efter elledningar. Världens suraste tekniker kom ut från Umeå energi för att kolla var olika ledningar var eftersom han som grävde inte trodde att allt stämde enligt ritningar. Alltså vi stod bara och skrattade åt denna tekniker som bara sprang runt och muttrade. Vi ville ju liksom inte gräva sönder något i onödan och han var så sjukt irriterad över att vi besvärade honom. Han slutade med att säga "ja men om ni gräver sönder nått så är det ju ändå vi som får stå för skiten så varför bryr ni er!" Snygg att du tänker på era utgifter..

Ola orkar inte raka sig länge

torsdag 18 augusti 2011

Martha

Jag tror inte på gud men jag tror på Martha. Jag. Älskar. Martha.


Jamen kolla bara in det här. Tänk när jag blir så vuxen så jag kan ha lika fina lådor som Martha. Och så kan man få smart inspiration när det gäller planering av sitt kök. Alltså den där Martha så himla smart och häftig.


Smart att gömma typ en ful brödrost!

Smart att gömma skrot!

Smart en tvådelad låda!

Smart en utdragbar kryddlåda!

Smart!

Tipsen kommer härifrån

Det var allt för den här gången.




onsdag 17 augusti 2011

Uppdatering

Rivning blev tyvärr lagd på is pga kommunen. Tydligen måste vi ha byggsamråd innan vi får rivningslov, kommunen har aldrig informerat om detta och förmodligen vet de inte själva hur alla regler funderar efter ändringen i maj. Så de senaste dagarna har gått åt till att hitta en konstruktör, en kontrollansvarig osv. Allt måste även ligga på bordet inför samrådet med VVS-ritningar, ventilation, brandritningar (eller nått i den stilen) så det är lätt stressande just nu för att få klart allt så vi får sätta igång snart.

Annars så fattar jag inte hur vi skulle ha löst alla problem utan att Ola jobbar i branschen. Kontrollansvarige är en han jobbar med, konstruktören grävdes fram igår kväll genom Olas kompis annars hittades ingen konstruktör som kunde ta sig an vårt hus innan jul (!). Det blir mycket hyllning till Ola just nu men han är bara så jäkla bra!

Förhoppningsvis är bygglovet klart nästa vecka, sen ska alla ritningar osv förberedas inför samråd som vi kanske kan ha näst nästa vecka och sen rivning hoppas vi *håller tummarna*.

Gulligaste byggbäbin

måndag 15 augusti 2011

Dagens pulshöjare

Största nackdelen med att bo på en byggplats: Folk från t ex Umeå energi som vill sätta dit en klaff på elen kan lätt se en i underkläder när man kommer ut från duschen. Slet lätt panikartat på mig kläder när han knackade på dörren och vi försökte nog bägge låtsas om att om att det aldrig hade hänt, skämtade lätt om vår nätverkskabel som ligger på gräsmattan och pratade om byggplaner. Note to self: Klä på dig i badrummet.

söndag 14 augusti 2011

Projekt skjutdörr

Vi har plockat bort innerdörrarna på nedervåningen nu förutom den här gamla skönheten. Om någon har tips på hur man ska montera bort skjutdörrar från 30-talet och hålla dem hyfsat intakta kontakta mig! Tanken är är vi ska ha skjutdörren i vårt nya hus till klädkammaren i sovrummet.

Gammal innervägg





De sitter alltså fast i dessa rejäla beslag och vi körde alltså fast lite (eller gav upp). Vi får ta nya tag snart. Hittade även en tidning från 60-talet i väggen kul!
Fråga: Varför delar de annons? Vill de bara dejta som par eller hade de inte råd med varsin annons?

Hehe rivningshus till salu. Lustigt.

Annars kom den väntade ångesten över att riva vårt hus. Vad har vi för "rätt" att döda ett gammalt hus? Men jag får trösta mig med att det är inte vi som låtit huset förfalla, vi har ju trots allt bara bott där i 2 år. Vi har tyvärr inte råd att renovera huset till en ok standard och man blir låst genom att huset har varit blåmärkt. När vi precis köpte huset hade jag stora förhoppningar om att vi på något sätt skulle kunna fixa till huset men det är i så dåligt skick och det upptäcker man mer och mer ju längre tid man spenderar i huset. Dessutom gillar jag inte att dela huset med diverse skadedjur som frodas i ett gammalt fuktigt hus men massa skrymslor och vrår. Det är väl som att avliva en gammal hund antar jag klart det är tråkigt och sorgligt men är man halt/har en läkande källare eller har gamla tänder/trasig fasad så kanske det är bäst att gå vidare och låta vovven/huset somna in. Om jag framstår som svamlig så kan jag informera er om att jag är bakis efter en trevlig 30 -års fest igår. Vi hörs!

fredag 12 augusti 2011

Nolia igen

Joråsatte idag hänger vi LE maskins vip avdelning (det går bra nu). Här finns det öl och kaffe. Dricker dock bara det sistnämnda. Annars så har vi ritat upp vårt kök och både jag och Ola var nöjda (!) Nu ska vi begära in mer offerter på fönster och kolla in lite övriga prylar.

torsdag 11 augusti 2011

onsdag 10 augusti 2011

Bakslag

Suck blir så less på vårt "lilla" projekt ibland. Vi trodde att bygglovet skulle vara klart direkt vår handläggare kom tillbaka från semestern vilket var i måndags, då hade alla grannar haft chansen att lämna in överklagan. Vår granne Börje berättade för oss att han ville att huset skulle flyttas 70 cm så det var i linje med deras hus, vilket inte vi hade något problem med så han skrev det som svar till kommunen och vi trodde inte att det skulle bli något bekymmer. Nu när Ola pratar med handläggaren idag berättar han att om huset ska flyttas 70 cm så hamnar det utanför det prickade området och då måste det tas upp i byggnadsnämden och deras nästa möte var i slutet av september! Så Ola den stackaren har jagad Börje hela dagen och fått honom att dra tillbaka det från överklagan. Tack Börje!

Hursomhaver så har denna gulliga lilla handläggaren hela tiden sagt att det var lugnt för oss att boka in rivning i mitten av augusti så vi har rivningsfirma redo, Umeva redo att stänga av vatten och Umeå energi ska stänga av fjärrvärmen nästa vecka. Men nu drar allt ut på tiden så mycket! Det är beslut som ska skrivas bla bla bla. När man har väntat så länge som vi har väntat på att få sätta igång så är man inte intresserad av att vänta en dag extra.

Ola min käre make är så sjukt duktig, han ringer och jagar kommunen, pratar med Umeva, Umeå energi, elektriker, har möte med byggare och jobbar samtidigt och jag får magsår här hemma och tar hand om Li. Men så less jag har varit på det här har jag nog aldrig varit och då hade vi ändå en rejäl svacka i sommar när vi bara ville flytta ifrån Teg. Försökte t.o.m sälja hela projektet till elektrikern i dag men han var inte sugen tyvärr. Det blir nog bra när allt är färdigt men det är en sån lång väg dit bara.

måndag 8 augusti 2011

Hård helg

Känner mig som en gammal tant idag efter en hård helg, önskar att jag kunde säga att det var från en rolig helg med alkohol inblandad men nej. Vi har grävt, krattat, skottat och slitit med sand och grus hela helgen. Vi har nu rivit bort hela staketet mot framsidan och kört iväg staketet till återvinningen. Snälla rara Markus var här och hjälpte oss att flytta staketstolparna som var helt galet tunga med sin traktor. Så nu är tomten redo för rivning i alla fall.

Vi har även haft ute en annons för att sälja saker ur gamla huset så det har varit massa folk här, vi har sålt gamla fina element, golvvärme prylar och en del fönster. Vi har fortfarande en del saker kvar men allt som blir sålt känns som en extra bonus för oss. Det var även en man här för att disskutera grävning och tomten  det ska ju grävas för den nya källaren, nytt avlopp och plana ut tomten osv. Längtar tills allt detta är klart!

Orkade inte ladda över några bilder på gården men det kommer säkert!

lördag 6 augusti 2011

Misär

Idag flyttar vi vinbärsbusken och gräver lite allmänt för att någon (läs:Ola) tycker det är roligt. Ola gräver och jag fick vara markarbetare i regnet. Nu dricker vi kaffe och jag har förmodligen fått skyttegravsfot.