måndag 31 oktober 2011

Vår tomt just nu

Vi har en liten grop på gården just nu. Lantmäteriet har varit på utstakning idag och gropen är nästan färdig förutom grävning för avlopp och dylikt.

söndag 30 oktober 2011

Gnäll

Jag är bara allmänt less på grann-gnäll (Börjes), att inte få bo hemma och att leva i en Ikea-säck. Försöker bli glad genom att kolla på bilder av Li, och det blir man ju kolla så söt:

Kan tillägga att det är en människa som gömmer sig bakom hästen beredd att rädda Li. Trevlig söndag!

lördag 29 oktober 2011

onsdag 26 oktober 2011

Riv riv riv

Det rivs på alla håll och kanter just nu. Det revs även ett hus på Bölevägen förra veckan spännande.. Gillar dock detta hus så det är lite trist.

måndag 24 oktober 2011

Anledningen till att jag vill bestämma allt själv

Igår tittade runt lite på, efter en stund när vi satt i bilen efter att ha varit på Beijer hade vi följande samtal:

-Du Kajsa vet de där ytterdörrarna med nummer i glas på dörren?
-Ja?
-Man skulle kunna skriva KUK istället för siffrorna det borde ju gå.
-Men varför skulle man vilja det.
-Det skulle ju vara fränt.
- Du är ju helt dum i huvudet.


Bildkavalkad från rivningen

Nu kommer ett gäng bilder från rivningen. Det känns sorgligt måste jag säga även om det är det här vi har strävat efter så länge. Har mest känt mig helt avtrubbad tills Melissa Horn konserten igår, gud vad jag grät i Iduns trygga mörker (asså väldigt bra konsert men känslosam). Men nu är det gjort och det går inte att ändra nu är det bara att tuta och köra.
Sista bilden


Ner med putsen


Hejdå...



Allt som var kvar efter ca 15 minuter var en hög skräp.

På söndagen var bara källaren kvar



Stor maskin



Sen grävdes källaren upp

SP blev skadad :(



Ska lägga upp lite filmklipp från rivningen som ligger på Olas telefon inom kort.

fredag 21 oktober 2011

Nu finns inget hus längre...

Hastigt och lustigt kom de och rev huset ikväll. Kände mig sjukt nervös bara ingen glädje eller sorg än så länge. Vet ni hur lång tid det tog att riva huset med en 30 tons grävare? Ca. 15 minuter. Skönt att det är gjort iallafall ingen återvändo nu.

måndag 17 oktober 2011

Måndagskväll med offerter

Kollar igenom fönsterofferter, det lutar åt Elitfönster. Fönstren i detta hus är verkligen mitt skötebarn som har stötts och blötts i det oändliga känns det som.
Ps. Ni ser ett golvprov på mitt favoritgolv till höger, behöver jag säga att jag och Ola inte är överens då hade det varit alldeles för enkelt . ds.

Helgen

Helgen har bjudit på garagestädning och nedmontering av diverse beslag.


Detta garage är nu nästan tomt och väntar på material

Chefen över städningen: Min mamma!

En full släpvagn blev resultatet.

Soligt och fint vare

Kökhandtagen är nermonterade

Krokar likaså. Fint mögel i bakgrunden också.

Vi fick lös skjutdörren!

En annan rolig sak jag måste berätta om är ju att vi kommer förmodligen att bo hos våra föräldrar i ca 2 månader (kul!). Eftersom vi blev så försenade så måste vi gräva om avloppen och återfylla runt källaren osv innan vi kan använda vårt vatten och avlopp igen, annars fryser det förmodligen sönder om vi skulle låta det vara öppet. Vet inte om ni fattar vad jag menar men vi blir Obbolabor ett tag i alla fall. En bra sak med det är mer tid åt ridning tjoho!

torsdag 13 oktober 2011

Till Li

Älskade Li om mamma var rik som ett troll skulle jag köpa en en hästlampa till dig. En fullstor häst som du kan sitta på.

Men 38 000 kr är lite saftigt för mig, men kanske ett grisbord från samma designer?

Från svenska front design. En dag kanske Li.

Tillbaka

Äntligen är vi igång igen! Det har varit en dryg väntan på att få köra igång fylld med massa tvivel och ovisshet, vi var ett tag oroliga över att att hela projektet skulle gå åt helvete men det är en annan historia. Jag är uppriktigt sagt stolt över mig och Ola som har fixat det här, nästan två år har det tagit från att vi tog över huset till nu när vi snart kan köra igång. Vi visste att det skulle ta lång tid men att det skulle vara så mycket jobb med ritningar och kommunen visste vi nog inte. Vi ska skriva ihop en redogörelse över vad vi har gjort det är kul att ha kvar för oss iallafall.

Nästan en månad har det varit tyst här men förutom att bryta ihop och få ett litet mini-sammanbrott så har vi hängt hängrännor på gårdshuset (inte en dag för tidigt), tagit ut de fönster som inte var för ruttna för att ta ut, varit på bröllop i Göteborg (alltså jag ÄLSKAR att åka tåg ej ironi heller), jobbat heltid, hängt på lekland, sålt tomten, haft samråd med kommunen, skrivit papper med Obbola byggservice som ska bygga vårt hus (Heja Obbola!) samt gråtit glädjetårar över fredspriset.

Nu väntar vi på att rivningsfirman ska få lös sin stora grävmaskin, ingen fara alltså vi är experter på att vänta!