söndag 27 november 2011

Ids int tömma kameran

Trevlig helg med faster från Vasa och adventsfika i stallet. Alltså jag orkar bara inte tömma kameran det kommer bilder på plattan någon annan gång, eller vem är intresserad egentligen?

Ola + pappa och Mats + pappa har gjort en stor insatt idag och fått ner 25 pallar med lecablock ner i gropen idag så imorgon börjar murningen av källarväggarna. Tagit två superfina bilder från orderbekräftelsen från Elitfönster.

Dubbeldörrarna! Jag längtar efter att få se dem IRL och se om de är så fina som jag föreställer mig dem. De är 180 cm breda och hela 235 cm höga. Dubbeldörrarna har varit ett grundkrav från mig sen innan vi ens började skissa på huset.

Balkongdörren vi ska ha i sovrummet högst upp är 90 x 225 cm. Därefter fönstren vi kommer att ha på övervåningen 120 x 160 cm och i vardagsrummet 120 x 170 cm. Det blir lite mindre med ett spröjs mindre ovanför köksbänken och i hallen och de är 120 x 120 cm /trött Kajsa.

torsdag 24 november 2011

Gjutning pågår

Ola skickade även med bildbevis på att han inte bara fotar med sin iphone haha.

Gjutning

Av grunden idag!!! Bilder kommer om Ola kommer ihåg att fota.

söndag 20 november 2011

Snö? Nej tack!

För första gången i mitt liv längtar jag inte efter snön. Varför? Jo för att ett allvädersskydd för att täcka grunden är nå jävulskt dyrt. Nu behövs det förmodligen inte om det bara kommer lite lagomt med snö. Än så länge är vädergudarna med oss!

onsdag 16 november 2011

Dagens grop

Slutade fem och fotade mig själv medan jag larmade.
Åkte för att lägga isolering nere i gropen, vi och våra kära grannar turas om att göra det så att inte gruset ska frysa ihop.
Våra avlånga golvbrunnar
Dagens byggoutfit. Jag är precis så less som jag ser ut.
Det var jättekul att lägga tunn betongtäckmatta när det typ blåste storm. Här gissar jag att Ola skriker fula ord.
Här låg den på plats ett kort tag.
Tillslut fick vi även på tre stycken presenningar på mattan. Det var också jättekul att lägga när det blåser ute. Gissar att allt kommer att blåsa bort över natten men vi försökte iallafall.

Total tid som jag träffat Li de senaste två dagarna: ca 30 minuter. Det är vidrigt! Men på fredag är jag föräldraledig, så skönt med lite kvalitetstid.

torsdag 10 november 2011

Dagens grop

Vi var förbi bygget imorse och fotade ner i gropen. Nu är avlopp och vatten draget på vår sida och man kan för första gången börja se något resultat av alla ritningar man ritat och ritat och ritat. Kul! Jag har tagit bilden på telefonen och skrivit dit lite skyltar i paint haha. Ser man något?




tisdag 8 november 2011

Julklapp

Har jag berättat att jag har blivit vuxen på riktigt? Jag har nämligen köpt en julklapp i November! Det blir den här sötnosen som Li kommer att rulla runt på våra fina golv om ett tag. Så fin att den får vara framme jämt också.
Från Sagolika ting här i Umeå.

Golvdrömmar

Jorå jag har ju som kärat ner mig i ett golv som jag vill ha på nedervåningen i kök och vardagsrum. Kährs earth heter golvet och ligger på ca 950 kr/kvm(!) Precis så jag vill att det ska se ut, lite mörkare plankgolv men inte för enfärgat utan med mycket liv.


Till övervåningen vill vi ha ett ljusare golv och helst lutat och vitoljat furugolv som vi inte kunde ha i gårdshuset. Rappgo har ett furugolv som är ett parkettgolv och då kan man ha bredare plankor som funkar bättre med golvvärme än ett massivt furugolv. Ska man ha ett massivt furugolv så måste man ha tunnare plankor och då blir det även smalare plankor. Ni har väl förstått vid det här läget att jag inte är så mycket för tunna plankor eller 3-stavs parkett.


Priset då? Jo 650 kr/kvm.. Suck måste nog försöka hitta något billigare... Varför gillar jag bara dyra golv?


Vi lever

Vi fortsätter gräva gropen. Ska ladda över bilder från min kamera men vet inte riktigt när jag ska ha tid med det.

onsdag 2 november 2011

7 st klipp från youtube

Här kommer ett gäng youtube-klipp på rivningen. Man kan tycka att jag hade kunnat klippa ihop dem men jag ids inte.







Ps. Fönstret på övervåningen var kvar eftersom det var för ruttet för att få ut. ds.