lördag 30 juni 2012

Utsidan just nu

Ola och hans pappa de tappra själarna har tagit upp hål för de fönster som vi inte har monterat på kortsidan. Det är ljuvligt väder i Umeå idag (12 grader, storm och regn).

Trappfönstret är enormt!

Balkongen, ska skriva hur den är konstruerad när den är färdig.

För en vecka sen såg det ut så här på midsommar när kommer det vädret tillbaka? Ps. Tips på hur man roar uttråkad snart tvååring inomhus mottages tacksamt.

söndag 17 juni 2012

Loppisrunda och innerdörrar

Helgen har inneburit en arbetsfri dag på lördag och på söndagen började vi med balkongen medan jag och Li höll oss undan och for på en loppistur istället. Inga direkta fynd kollade mest efter lampor och saker till Lis rum idag.
Strandhäng på den arbetsfria dagen.
Söt lampa
Fin lampa ovanför min syster.
Allt som köptes idag var denna söta gunghäst som belöning till världens bästa unge som står ut med att ränna runt och få höra på "inte röra inte röra" en hel dag men ändå vara vid gott mod.
Sen påbörjade jag något så spännande som renovering av dessa fina dörrar som är kvar från vårt gamla hus. Mer om detta i ett eget inlägg. Här är min käre make och lägger sig i trots att han svurit att inte hjälpa till med detta projekt som minsann är såååå onödigt (hehe).

måndag 11 juni 2012

Sneak peak på köket

Dålig iPhone-bild på halva köksön, till höger blir det fler hyllplan för kokböcker. Ser lovande ut tycker jag!

söndag 10 juni 2012

Målat vare här

Japp vi har världens bästa familjer som har hjälpt oss att måla huset två varv nu. Skönt att ha det gjort!
Mamma
Tips: plasta in styrspaken.
Klart!
Igår var vi och firade min kusins examen ute i min mosters sommarstuga. Det är ett gammal timrat hus som är flyttat och upptimrat på plats. Det är så mysigt och fullt av min mosters loppisfynd.
Älskar detta badrum med ett riktigt gammal gjutjärnsbadkar.
Det är svårt att motivera sig att vara inne och jobba när det är så fint ute. Så vi börjar med balkongen snart och grejar på ute ett tag. Hej på ett tag!

måndag 4 juni 2012

Vitvaror

Ja det var ett tag sen. Livet går för fort fram för att man ska hinna skriva om det ibland. Ska försöka hinna skriva om vad som har hänt på slutet (vi har bland annat fått trappan på plats!) Ska bara överleva vår sommarfest som jag är med och ordnar på jobbet imorgon sen hoppas jag det blir lugnare. Varför jag är med och ordnar fester när jag har tusen andra saker att göra har jag inget bra svar på, skulle behöva terapi känner jag ibland. Min syster säger att det hör till min personlighet helt enkelt. Jaja nog gnällt. Idag tog vi oss samman och och beställde vitvaror. Skönt att ha det gjort, vi köpte allt från vår granne Mats Åke på teg. Än så länge är vi mycket nöjda vi fick bra pris och service. De hade en superbra lekhörna vilket ger ett extra plus i kanten eftersom det roade Li så vi fick kolla ifred. Vi ville ha en bra och stor häll, side-by-side kyl och frys och bra ugn och micro. Diskmaskinen bryr vi oss inte så mycket om förutom att den ska vara tyst och diska bra, den kommer ändå inte att synas. Det är svårt med utseendet på vitvaror jag tycker egentligen att de inte passar in i köket riktigt men vill samtidigt ha bra och praktiska saker. Nu utgår vi från funktionerna och så får de helt enkelt lov att passa in.

denna häll från Husqvarna blev det blev det:
Vi har velat och funderat massor kring gas men det blir för bökigt med behållare och allt kring det. Har hört oss för massor och duktiga kockar vi pratat med rekommenderar induktion så vi litar på dem och kör på det. Praktiskt att det är lätt att rengöra också.

Side-by-side från Electrolux (fast i rostfritt)

Som jag längtar efter en ismaskin! Det kommer att bli underbart.

Ugnen kommer också Husqvarna:



Stort utrymme, pyrolys och temperaturen går att ändra i 5 graders intervaller vilket jag som är en baknörd var ute efter.

Micron ja den kommer också från Husqvarna med tanke på att det kommer att vara brevid varandra.


(Bara den värmer välling så är jag nöjd.)


Diskmaskinen kommer från Cylinda




Tyst och helintegrerad var kraven.

Vi beställde även tvättmaskin och torktumlare från samma ställe, det blev electrolux där också. Återkommer inom kort (ha tålamod med mig).