onsdag 31 oktober 2012

För exakt ett år sedan...

Såg det ut så här

En stor jäkla grop hade vi. Nu har vi snart ett färdigt hus! Heja oss ändå, behöver klappa mig själv på axeln ibland om nån undrar. 

måndag 22 oktober 2012

Uppdatering

Ja bloggen har ju verkligen inte fått någon kärlek på slutet men då jag vabbar idag och Li ligger och kollar på Asterix så kan jag ju passa på att tömma kameran. Vi har varit ute och grejat en del på gården på slutet och arbetar även en del i gårdshuset för att förbereda det för uthyrning. Vi har t ex en köksfläkt nu efter att ha levt utan en i ca 1 ½ år men det är ju trevligt att slippa matos de sista veckorna vi bor här i alla fall. Men en del har hänt i huset på slutet också (varning för många bilder):

Det blev minst sagt en hel del lappande när vi klädde in trapphuset "det är som att spela tetris där man får skära till sina egna bitar" sa Olas pappa.



Vi monterade in ytterdörren.

Köket fick sina marmorskivor.

Rak fram blir det ugn, micro och kyl/frys. Under fönstret blir det en rostfri diskdel.

4.6 m arbetsyta (jag längtar efter mer plats!!!) med plats för en liten rund ho.

Hål för häll i köksön.
Jag älskar marmorn den är så himlarns fin.

På ena sidan av köksön finns köpmansdisken.

Och på den andra sidan finns skafferilådor. Vi skippade överhänget på köksön det kändes som att den skulle hamna för trappen.

Mera lådor längs väggen.
Den övre lådan ser ut som två lådor men är i själva verket en stor bred.

Ola har tyckt illa om mig i helgen när han har monterat in den gamla dörren som jag renoverat, den ska få tillbaka sina glas också. Den gamla karmen funkade inte alls så han har fått tillverka en ny karm osv. Blir nog bra tillslut.

Övervåningen är snart färdig målad.

Sovrummet blir grått.

Färgen heter silverpil  från alcro.


Ett barnrum för ev framtida barn blir vitt så länge. Lis rum kommer att bli tapeterat och det kommer att ske imorgon hoppas jag.

Försöker bestämma mig vilken färg det blir nere i vardagsrummet. De ser typ ut som spackel hehe. Det blir nog den högts upp.

Badrummet uppe är helt klart förutom foder runt fönster och inredning.

Ljust.