onsdag 10 augusti 2011

Bakslag

Suck blir så less på vårt "lilla" projekt ibland. Vi trodde att bygglovet skulle vara klart direkt vår handläggare kom tillbaka från semestern vilket var i måndags, då hade alla grannar haft chansen att lämna in överklagan. Vår granne Börje berättade för oss att han ville att huset skulle flyttas 70 cm så det var i linje med deras hus, vilket inte vi hade något problem med så han skrev det som svar till kommunen och vi trodde inte att det skulle bli något bekymmer. Nu när Ola pratar med handläggaren idag berättar han att om huset ska flyttas 70 cm så hamnar det utanför det prickade området och då måste det tas upp i byggnadsnämden och deras nästa möte var i slutet av september! Så Ola den stackaren har jagad Börje hela dagen och fått honom att dra tillbaka det från överklagan. Tack Börje!

Hursomhaver så har denna gulliga lilla handläggaren hela tiden sagt att det var lugnt för oss att boka in rivning i mitten av augusti så vi har rivningsfirma redo, Umeva redo att stänga av vatten och Umeå energi ska stänga av fjärrvärmen nästa vecka. Men nu drar allt ut på tiden så mycket! Det är beslut som ska skrivas bla bla bla. När man har väntat så länge som vi har väntat på att få sätta igång så är man inte intresserad av att vänta en dag extra.

Ola min käre make är så sjukt duktig, han ringer och jagar kommunen, pratar med Umeva, Umeå energi, elektriker, har möte med byggare och jobbar samtidigt och jag får magsår här hemma och tar hand om Li. Men så less jag har varit på det här har jag nog aldrig varit och då hade vi ändå en rejäl svacka i sommar när vi bara ville flytta ifrån Teg. Försökte t.o.m sälja hela projektet till elektrikern i dag men han var inte sugen tyvärr. Det blir nog bra när allt är färdigt men det är en sån lång väg dit bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar